Tjänster smådjursavdelningen 

På Travbanekliniken har vi poliklinikmottagning alla vardagar och två operationstillfällen i veckan där vi utför enklare typer av ingrepp. På plats har vi alltid 1–2 veterinärer samt 2–3 sköterskor varje vardag, personalstyrkan varierar om det är operationsdag eller inte. Här kan vi hantera och behandla de allra flesta fall och åkommor men vid behov av stationärvård eller mer avancerade fall remitterar vi till djursjukhuset i Slöinge. Tänk på att när Ni besöker oss är det kontant betalning men vi kan hjälpa Er att direktreglera kostnaden mot försäkringsbolaget mot en avgift på 95kr. Nedan kan Du läsa om våra vanligaste tjänster, men tveka inte att kontakta oss för vidare hjälp och rådgivning.

spruta katt
butik veterinär
röntgen bild
operationsrum

Ha gärna djurets försäkringsnummer tillhands när Ni besöker oss.

Hos oss finns en liten butik där vi säljer helfoder, dietfoder, special foder, receptfria produkter och mediciner, schampo, leksaker, hundgodis m.m.

Även våra djur behöver gå till tandläkaren och cirka 80 % av alla djur har någon form av tandproblem. Det vanligaste problemet hos våra husdjur idag är tandsten och behandlas inte problemet så leder det till tandlossning. Tandsten bildas genom att bakterier som normalt finns i munhålan och bildar tillsammans med saliv en hinna på tänderna. Hinnan kallas för plack och om inte placken avlägsnas ansamlas det vid tandköttskanten och orsakar inflammation i tandköttet.

Bästa sättet att hålla smittsamma och allvarliga virus-sjukdomar borta är att vaccinera. Om vi alla vaccinerar våra djur minskar risken för utbrott av de olika sjukdomarna.

Bästa sättet att hålla smittsamma och allvarliga virus-sjukdomar borta är att vaccinera. Om vi alla vaccinerar våra djur minskar risken för utbrott av de olika sjukdomarna.

På kliniken finns också en operationsavdelning, där vi har operationsdagar två gånger i veckan.

På djursjukhuset i Slöinge har vi både en röntgen och en speciell tandröntgen. Röntgen är en av de vanligaste diagnostiseringsmetoder så den är så mångsidig – röntgen används b.la. när man undersöker orsaken till en hälta eller vill ha en översiktsbild på bröstkorg och buk. För att få ett bra bedömningsunderlag behöver man ofta ta bilder ur flera vinklar, t.ex. med en hund liggande både på sida och på rygg.

Det är till poliklinikmottagningen Ni kommer för en första undersökning. Här hjälper vi dig med förebyggande vård som vaccinationer, höftleds- och armbågsröntgen (HD/ED-röntgen), valpbesiktningar och hälsokontroller, men också med mer avancerad djursjukvård vid svåra sjukdomsfall, utredningar eller akuta skador. Hos oss på Hallands djursjukhus får Du alltid träffa en veterinär när Du bokar ett besök oavsett problem. På kliniken jobbar veterinärer med specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar.

Att ha djur i våra liv är på gott och ont och det är ett svårt beslut att fatta att låta sitt djur somna in. Som djurägare har man ett stort ansvar för en annan individ och om Du känner Dig det minsta tveksam på hur Du ska göra kan Du alltid kontakta oss. Vi kan hjälpa Er både med rådgivning men också att bedöma Ditt djurs hälsa och ge Dig en åsikt av en veterinär. Många gånger berättar inte våra djur för oss hur dem egentligen mår.